Biltur i Norge

Jeg har hatt lyst å dra på tur rundt i Norge lenge nå og endelig fikk jeg og kjæresten tatt en tur! Det ble kun en 4-dagers tur, men det stoppet ikke oss fra å kjøre fra Stavanger til Åndalsnes. Vi fikk låne en stor bil fra Cabin Campers med seng og kjøkken (se bilen nedenfor). Første stopp ble en kort middag i Odda før vi kjørte videre til Flåm.

Vi var raskt innom utkikkspunktet Stegasteinen hvor vi fikk se solen gå bak fjellene før vi måtte raske oss videre. Målet var å kjøre til Loen første dag. Vi rakk nesten frem til Loen før vi fant en campingplass for natten. Neste dag gikk vi Via Farrata i Loen. Dette var en utrolig flott opplevelse og vi var veldig heldige med været. Nesten for heldigen med tanke på at det ble veldig varmt.

Turen varte hele dagen og vi var ikke nede igjen før kl 18. Da ble det et rask bad og taco imens vi nøt den flotte utsikten av Loen. Samme kveld kjørte vi til Gudbransjuvet for å sove. Neste morgen var vi klare for å se Trollstigen. Det var veldig mange turister her den dagen, men vi klarte likevel å få tatt noen bilder av det flotte landskapet med fossefall og nydelige fjell på begge sider av den kronglete veien.

Deretter satte vi kursen sørover og kjørte til Geiranger. Vi måtte lete en stund etter Flydalsjuvet i Geiranger, men vi fant det til slutt.

Utrolig flott å endelig få oppleve Geiranger, men veldig skuffet over all forurensningen fra cruiseskipene. De sto der i flere timer og bare spyttet ut store mengder utslipp av dårlig drivstoff. Håper virkelig at det vil bli forandringer i Geiranger i fremtiden slik at cruiseskipgigantene ikke kan fortsette med denne forurensningen av de flotte fjordene.

På kvelden kjørte vi inn i Jotunheimen og parkerte bilen like ved Tørtagrø Hotell like i nærheten av hvor Lars Monsen gikk minutt for minutt. Det var god stemning på hotellet den kvelden hvor vi stakk innom for å ta en øl.

Morningen etter våknet vi til pøsregn og tordenvær. Da var det deilig å ligge tørr i bilen og bare lytte til ruskeværet utfor. Litt senere så spiste vi en sen frokost imens vi nøt nok et måltid med flott utsikt. Vi hadde planlagt en kort fjelltur, men på grunn av all regnet bestemte vi oss for å kjøre sørover. På veien stoppet vi å badet i Øvre Årdal, spiste middag i Voss og til slutt så var vi hjemme i Stavanger igjen på kvelden.

Stor takk til Cabin Campers for lån av bil/hjem på turen!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square